• 22.3. SVETOVÝ DEŇ VODY

          • V piatok 22.3. sme si pripomenuli Svetový deň vody. Položili sme si otázku, či všetci na svete majú denne prístup k čistej pitnej vode. Zistili sme, že to tak nie je. Sú deti, ktoré sa musia spoliehať na dovoz pitnej vody, alebo si ju kúpiť vo fľaši, alebo sa napiť z vody, ktorá nie je pitná a potom môžu ochorieť. My máme veľké šťastie, že naša dedina Dobrá Voda má zásoby zdravej pitnej vodičky dostupnej pre všetkých. Pitná voda nie je samozrejmosť a musíme ju chrániť!

          • STAŇTE SA SÚČASŤOU NÁŠHO PRÍBEHU 

          • Milí rodičia a priatelia našej školy.

            Tento rok máte možnosť podporiť našu školu aj prostredníctvom príspevku 2% z dane. (alebo 3% ak ste odpracovali v priebehu roka aspoň 40 hodín dobrovoľníckych prác a máte o tom potvrdenie)

            Z darovaných peňazí podporíme prezentáciu školy a samotných žiakov, kultúrne a športové podujatia, skvalitníme edukačný proces a spríjemníme deťom čas v škole.

            Vopred ďakujeme a tešíme sa na spoluprácu.

            Kolektív ZŠ Dobrá Voda

            Vyhlasenie2023.pdf

        • Zápis žiakov do 1. ročníka
          • Zápis žiakov do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prváčikov!

            Zápis prvákov pre šk. rok 2024/2025 sa uskutoční v utorok, 16. apríla 2024, v čase od 13:00 do 17:30 hod. v budove základnej školy.

            Všetky potrebné dokumenty k zápisu Vám budú odovzdané v materskej škole a nájdete ich aj v priloženom dokumente - Zápis do prvého ročníka - KLIK. K zápisu Vášho dieťaťa ich prosím prineste vypísané so sebou.

            Ďakujeme za spoluprácu.

            Riaditeľka školy

          • Deň otvorených dverí

          • Dňa 21. 3. 2024 sa uskutoční na našej škole Deň otvorených dverí.

            Srdečne pozývame všetkých rodičov, starých rodičov, priateľov, susedov,  kamarátov i všetkých, ktorí hľadajú najlepšiu školu pre svojho predškoláka a nie je im jedno ako sa ich dieťa vzdeláva a aký človiečik z neho vyrastie.

            V čase od 8:45 do 12:00 si môžete prísť pozrieť výchovno – vzdelávací proces, zúčastniť sa vyučovacích hodín, alebo si pozriete hodinu, ktorú si vyberiete. Od 13:00 do 16:30 môžete spolu s vašimi ratolesťami  „ochutnať“ našu ponuku mimoškolských a voľnočasových aktivít. Môžete si zahrať stolný tenis, stretnete skutočného hasiča, pomôžete pri varení, alebo sa len tak zahráte s hračkami v našom školskom klube. Nie len vaše oči si prídu na svoje, ale pochutíte si na práve pripravených dobrotách, ochutnáte školské ovocie a dobrovodskú vodu i koláčiky, ktoré pripravia naši žiaci spolu s pani učiteľkami a pani kuchárkami.

            Tešíme sa na Vašu návštevu v našej školičke.

            Kolektív ZŠ Dobrá Voda

          • Krúžok varenia

          • Kurz varenia v rámci krúžku "Z každého rožku trošku"

            Dátum: 30. januára 2024

            Na našej škole sme mali  kurz varenia v rámci krúžku "Z každého rožku trošku".

            Tento kurz, ktorý sa konal dňa 30. januára 2024 bol zorganizovaný a vedený jedným oteckom našej žiačky pánom Mrázom. Účastníci kurzu mali príležitosť naučiť sa rôzne kulinárske techniky, od základov až po pokročilé triky, pri výrobe netradičného jedla – JARNÉ ROLKY.  

            Okrem samotného varenia bola atmosféra kurzov veľmi príjemná a priateľská. Bolo úžasné vidieť, ako sa žiaci navzájom podporovali a zdieľali svoje nápady a skúsenosti. Bola to nielen príležitosť naučiť sa nové veci, ale aj pracovať v kolektíve.

            Počas kurzu sme sa tiež dozvedeli mnoho zaujímavých faktov o výžive a správnom stravovaní, čo nám pomohlo lepšie porozumieť tomu, ako naše telo reaguje na rôzne potraviny a ako môžeme mať zdravý životný štýl.

            Celkové hodnotenie kurzu varenia je jednoznačne pozitívne. Okrem získania nových kulinárskych zručností sme si odniesli aj pocit spolupatričnosti a radosť z toho, že sme sa spoločne zapojili do niečoho takého zábavného a užitočného. Dúfame, že budeme mať v budúcnosti ďalšiu príležitosť zapojiť sa do podobných kurzov a vychutnať si výhody spoločného varenia a zdieľania skúseností.
             

            Chceli by sme vyjadriť úprimnú vďaku pánovi Mrázovi za jeho neoceniteľný prínos k úspechu nášho nedávneho kurzu varenia v rámci krúžku "Z každého rožku trošku". Jeho profesionálny prístup, vášeň pre kuchársku prácu a pozitívny vzťah k deťom nás nesmierne inšpirovali.

            Ešte raz vám ďakujeme za všetko, čo ste pre nás urobili.

             

            S úctou,

             

            Učitelia a účastníci kurzu "Z každého rožku trošku"

          • Vianočné želanie

          • Vôňa medu, ihličia, dobrôt plný stôl,

            atmosféra vianočná, liek na každý bôľ.

            Je to čas vianočný, keď stromček sa ligoce,

            zo srdca prajem Vám prekrásne Vianoce.

             

            Vážené kolegyne, rodičia, milí žiaci, priatelia!

            Blížia sa Vianoce, čas otvárania ľudský sŕdc. Blížia sa najkrajšie a najradostnejšie sviatky v roku. Čas radosti, veselosti, lásky, pokoja... Čas, keď sa môžeme na chvíľu pozastaviť, zamyslieť sa nad čarom a atmosférou vianočných sviatkov. Ľudí sa zmocňuje sviatočná nálada. Každému akosi viac záleží na priateľoch, na blízkych a úcta k rodine nadobúda väčší rozmer.

            V čase adventu sa akosi podvedome stávame lepšími, oživujeme tradície svojich predkov a snažíme sa čo najviac spríjemniť si tých pár sviatočných chvíľ. Hľadanie vhodných darčekov, nákupy, zdobenie vianočného stromčeka, upratovanie, vôňa domova preplnená ihličím, vôňa medovníkov – to všetko neodmysliteľne patrí k Vianociam.

            Pripravme sa teda na ne spoločne a vychutnajme si ich. Uvidíte – prídu ticho, nenápadne.

            V dušiach nech sa nám rozhostí krásny pocit, na stole nech vonia kapor či iné dobroty a Štedrý večer nech zanechá v srdciach stopy pohody, radosti a lásky.

            Nech všetko to dobré a krásne tak skoro nevyprchá z našich životov a z nášho každodenného správania sa jeden k druhému. Nech vianočný čas trvá čo najdlhšie.

            Keď sa o niekoľko dní rozozvučia všetky zvony sveta a oznámia príchod čarokrásnych Vianoc, zabudnime na všetky starosti a prežime tieto sviatky v láske, šťastí a svornosti. Nech tichá hudba veselosti nám počas celých Vianoc znie, nech rok nastávajúci nám pokoj, zdravie a šťastie prinesie.

            Prajem Vám, nech sú Vianoce vo Vašich domácnostiach plné lásky, pokoja, dobrej vôle a štedrosti.

             

                                                                                                          Mgr. Štefánia Prítrská                                                                                                                                                 riaditeľka školy

             

            Zároveň mi dovoľte, aby som sa úprimne poďakovala všetkým Vám, ktorí ste sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o to, že sme aj v tomto roku mohli uskutočniť už tradičné školské vianočné trhy.

            Ďakujem svojim kolegyniam, rodičom, zriaďovateľovi, všetkým zamestnancom školy a sponzorom za to, že sme spoločne mohli pripraviť jedno zaujímavé predvianočné podujatie. Moje poďakovanie patrí tiež všetkým Vám, ktorí ste nás podporili svojou účasťou, zakúpili ste si niečo z toho, čo sme Vám mohli ponúknuť z tvorby našich detí a rodičov a zároveň ste nám takto pomohli získať finančné prostriedky pre školu, pre naše deti v materskej i v základnej škole. Všetkým Vám patrí moje srdečné a veľké ĎAKUJEM.

          • Výcvik korčuľovania na ľade

          • V rámci telesnej výchovy sme sa rozhodli pohľadať poriadny ľad, aby sa deti mohli naučiť korčuľovať. Vďaka pomoci iniciatívnych rodičov sme našli v Trnave dostupnú ľadovú plochu Púpava Ice Arena - Rodinné korčuľovanie. A tak už 7. 12. 2023 sa deti mohli vyšantiť na ľade a pod vedením športového trénera absolvovali úvodný výcvik korčuľovania. Boli úsmevy, boli aj pády, niektoré deti viac sedeli ako stáli na ľade, ale v konečnom dôsledku sa deti domov vracali šťastné s novými zážitkami. Tešíme sa na pokračovanie výcviku dňa 14. 12. 2023.